Roer­ge­bak­ken pak­soi

(79)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
chinees bijgerecht 4 personen
3 79

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de paksoi en snijd de bladeren en stelen in plakjes van 2 cm. Houd het groen en de stelen apart. Pers de knoflook, schil de gember en snijd fijn.
  2. Verhit de olie in een wok. Roerbak de knoflook, gember en paksoistelen 5 min. Roerbak het paksoigroen 3 min. mee. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
  3. Roer de maizena los en schep met het water door de paksoi. Roer tot het vocht licht is gebonden. Druppel de sesamolie erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 65 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: China

Roergebakken paksoi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Roer­ge­bak­ken pak­soi

1
1
  • 750 g paksoi

Was de paksoi en snijd de bladeren en stelen in plakjes van 2 cm. Houd het groen en de stelen apart.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 2 cm verse gemberwortel
  • 1 el olijfolie

Pers de knoflook, schil de gember en snijd fijn. Verhit de olie in een wok. Roerbak de knoflook, gember en paksoistelen 5 min.

3
3
  • 100 ml groentebouillon

Roerbak het paksoigroen 3 min. mee. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.

4
4
  • 1 tl maizena
  • 1 el kraanwater
  • ½ el sesamolie

Roer de maizena los en schep met het water door de paksoi. Roer tot het vocht licht is gebonden. Druppel de sesamolie erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.