Hu­za­ren­sa­la­de

Je snijdt de ingrediënten in stukjes, mengt ze door elkaar, laat het afkoelen en voilà: je huzarensalade kan op tafel.

  • voorgerecht
  • 8 personen
  • 210 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(116)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht Je snijdt de ingrediënten in stukjes, mengt ze door elkaar, laat het afkoelen en voilà: je huzarensalade kan op tafel. 8 personen
3 116

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm. Kook ze 6 min. in water met zout. Laat afkoelen. Snijd de winterpeen in blokjes van 1 cm en kook ze 4 min. in water met zout. Voeg laatste 2 min. de tuinerwten toe. Giet af en laat afkoelen.
  2. Kook de eieren 8 min. in kokend water. Laat ze schrikken in koud water en pel ze. Snijd een augurk in plakjes, 1/3 van de eieren in partjes en de helft van de ham in dunne reepjes. Houd apart. Snijd de rest van de augurken, zilveruitjes en de rest van de eieren in kleine stukjes.
  3. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in partjes. Meng het zilverui mengsel met de aardappel, winterpeen, erwten, appel en kappertjes in een kom. Meng de mayonaise met de azijn en de mosterd en schep door de salade. Breng op smaak met peper en zout. Laat 60 min. afgedekt in de koelkast staan. Garneer met de overgebleven augurken, de partjes ei en de ham.
video

Ei ko­ken

Instructievideo - 01:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Huzarensalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hu­za­ren­sa­la­de

1
1
  • 500 g vastkokende aardappelen

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm. Kook ze 6 min. in water met zout. Laat afkoelen.

2
2
  • 125 g winterpeen
  • 125 g tuinerwten

Snijd de winterpeen in blokjes van 1 cm en kook ze 4 min. in water met zout. Voeg de laatste 2 min. de tuinerwten toe. Giet af en laat afkoelen.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

3
3
  • 3 eieren

Kook de eieren 8 min. in kokend water. Laat ze schrikken in koud water en pel ze.

Ei koken

Instructievideo

01:51 min.

4
4
  • 100 g augurken zoetzuur
  • 150 g schouderham

Snijd 1 augurk in plakjes, ⅓ van de eieren in partjes en de helft van de ham in dunne reepjes. Houd apart.

5
5
  • 50 g zilveruitjes

Snijd de rest van de augurken, zilveruitjes en de rest van de eieren in kleine stukjes.

6
6
  • 1 lichtzure appel (bijv Granny Smith)

Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in partjes.

7
7
  • 1 el kappertjes

Meng het zilverui mengsel met de aardappel, winterpeen, erwten, appel en kappertjes in een kom.

8
8
  • 5 el mayonaise
  • 2 el wittewijnazijn
  • 1 el mosterd

Meng de mayonaise met de azijn en de mosterd en schep door de salade. Breng op smaak met peper en zout. Laat 60 min. afgedekt in de koelkast staan.

9
9

Garneer met de overgebleven augurken, partjes ei en de ham.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.