Hu­za­ren­sa­la­de in ba­by­ro­mai­ne­sla

Door de salade te serveren in mooie slablaadjes, heb je fijne eenhapsgerechtjes. Zo wordt die oude bekende opeens weer hip.

(43)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Door de salade te serveren in mooie slablaadjes, heb je fijne eenhapsgerechtjes. Zo wordt die oude bekende opeens weer hip. 10 personen
3 43

Ingrediënten

10 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Giet af en laat in 2 uur afkoelen.
  2. Verwijder het klokhuis van de appel. Doe samen met de augurken, zilveruitjes en ui in de keukenmachine en maal fijn met de pulsknop.
  3. Doe de aardappelen met de cornedbeef in een kom en prak door elkaar. Voeg het augurk-uimengsel en de mayonaise toe. Meng en breng op smaak met peper en het zout.
  4. Haal de blaadjes sla los. Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn. Schep de salade in de slablaadjes en garneer met de tomaat en peterselie.

bewaartip:

Je kunt de salade 3 dagen van tevoren bereiden tot het mengen van het augurk-uimengsel. Bewaar afgedekt in de koelkast. Ga voor het serveren verder met stap 4.

video

Aard­ap­pe­len schil­len

Instructievideo - 01:08 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 310 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Huzarensalade in babyromainesla

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hu­za­ren­sa­la­de in ba­by­ro­mai­ne­sla

1
1
  • 1 kg vastkokende aardappel

Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Giet af en laat in 2 uur afkoelen.

Aardappelen schillen

Instructievideo

01:08 min.

2
2
  • ½ friszoete appel
  • 160 g augurken zoetzuur
  • 320 g zilveruitjes zoetzuur
  • 1 kleine ui

Verwijder het klokhuis van de appel. Doe samen met de augurken, zilveruitjes en ui in de keukenmachine en maal fijn met de pulsknop.

3
3
  • 200 g magere corned beef
  • 8 el mayo royale (mayonaise)
  • ½ tl zout

Doe de aardappelen met de cornedbeef in een kom en prak door elkaar. Voeg het augurk-uimengsel en de mayonaise toe. Meng en breng op smaak met peper en het zout.

4
4
  • 2 kropjes babyromainesla
  • 125 g romaatjes
  • 15 g peterselie

Haal de blaadjes sla los. Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn.

5
5

Schep de salade in de slablaadjes en garneer met de tomaat en peterselie.

bewaartip:

Je kunt de salade 3 dagen van tevoren bereiden tot het mengen van het augurk-uimengsel. Bewaar afgedekt in de koelkast. Ga voor het serveren verder met stap 4.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.