Pas­ta met ro­mi­ge kool-ham­saus

(46)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 46

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar 200 ml van het kookwater. Verhit in een wok de olie el roerbak de ui goudbruin in 5 minuten. Voeg de kool en de winterpeen toe en roerbak weer 5 minuten. Voeg de rozemarijn, de hamblokjes, de crème fraîche en het opgevangen kookwater van de pasta toe en breng aan de kook. Stoof het gerecht afgedekt 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Giet de macaroni af en verdeel de pasta over 4 diepe borden. Schep de romige koolsaus erop.

Tip:

Voeg voor een pittiger smaak 1-2 tenen geperste knoflook toe.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 46-47

Pasta met romige kool-hamsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met ro­mi­ge kool-ham­saus

1
1
  • 300 g macaroni grande
  • 2 el olijfolie
  • 2 uien

Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar 200 ml van het kookwater. Verhit in een wok de olie el roerbak de ui goudbruin in 5 minuten.

2
2
  • 500 g spitskolen
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 winterpeen
  • 1 hamblokjes
  • 1 bekertje crème fraîche light

Voeg de kool en de winterpeen toe en roerbak weer 5 minuten. Voeg de rozemarijn, de hamblokjes, de crème fraîche en het opgevangen kookwater van de pasta toe en breng aan de kook.

3
3

Stoof het gerecht afgedekt 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Giet de macaroni af en verdeel de pasta over 4 diepe borden. Schep de romige koolsaus erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.