Ge­meng­de sa­la­de met avo­ca­do

(128)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans bijgerecht 4 personen
3 128

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pers de limoen uit. Snijd de ui in ringen. Klop in een kom het limoensap met de olie, oregano en komijn tot dressing. Breng op smaak met chilipeper en zout.
  2. Haal de slablaadjes van het slakropje. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  3. Laat de bonen uitlekken. Schep de avocadoblokjes met de uiringen en de limabonen door de dressing. Verdeel de slablaadjes over een platte schaal en schep de avocadosalade erop. Verkruimel de kaas erboven.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 275 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Mexico

Gemengde salade met avocado

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­meng­de sa­la­de met avo­ca­do

1
1
  • 1 limoen
  • 1 rode ui

Pers de limoen uit. Snijd de ui in ringen.

2
2
  • 3 el olijfolie
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 mespunt gemalen komijn (djinten)
  • 1 mespunt gedroogde chilipeper

Klop in een kom het limoensap met de olie, oregano en komijn tot dressing. Breng op smaak met chilipeper en zout.

3
3
  • 1 little gem

Haal de slablaadjes van het slakropje.

4
4
  • 1 avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

5
5
  • 400 g limabonen

Laat de bonen uitlekken. Schep de avocado met de uiringen en de limabonen door de dressing.

6
6
  • 50 g witte kaasblokjes

Verdeel de slablaadjes over een platte schaal en schep de avocadosalade erop. Verkruimel de kaas erboven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.