Broc­co­li­sa­la­de

Zou jij een salade meenemen voor de buurtbarbecue? Deze is zó gemaakt, en ook nog eens heel voedzaam.

(58)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Zou jij een salade meenemen voor de buurtbarbecue? Deze is zó gemaakt, en ook nog eens heel voedzaam. 4 personen
3 58

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de broccoliroosjes van de stronk. Kook in een pan met ruim kokend water en wat zout de roosjes in 2 min. gaar. Spoel de broccoli in een vergiet af met koud stromend water. Laat goed uitlekken
  2. Verwarm in een steelpan 1/3 van de walnootolie, schep de sjalotringen erdoor en fruit 2-3 min. heel zachtjes.
  3. Rasp 2 tl van de schil van de citroen. Pers de citroen uit. Klop de rasp en sap met de rest van de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel uit. Schep de roosjes luchtig door de dressing.
  4. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat afkoelen. Was de little gem en sla uit. Snijd de bladeren in grove repen en leg op een platte schaal.
  5. Schep de broccolisalade erop en verdeel de sjalotringen erover. Bestrooi met pijnboomputte en (versgemalen) peper.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 160 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Broccolisalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Broc­co­li­sa­la­de

1
1
  • 600 g broccoli

Snijd de broccoliroosjes van de stronk. Kook in een pan met ruim kokend water en wat zout de roosjes in 2 min. gaar. Spoel de broccoli in een vergiet af met koud stromend water. Laat goed uitlekken

2
2
  • 1 el walnootolie

Verwarm in een steelpan de walnootolie, schep de sjalotringen erdoor en fruit 2-3 min. heel zachtjes.

3
3
  • ½ citroen
  • 2 el walnootolie

Rasp 2 tl van de schil van de citroen. Pers de citroen uit. Klop de rasp en sap met de rest van de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel uit. Schep de roosjes luchtig door de dressing.

4
4
  • 1 el pijnboompitten
  • 1 little gem

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat afkoelen. Was de little gem en sla uit. Snijd de bladeren in grove repen en leg op een platte schaal.

5
5

Schep de broccolisalade erop en verdeel de sjalotringen erover. Bestrooi met pijnboomputte en (versgemalen) peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.