Sa­la­de met avo­ca­do, man­go en aard­bei­en

Proef de exotische, zoete en frisse smaken in deze salade.

(109)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Proef de exotische, zoete en frisse smaken in deze salade. 4 personen
3 109

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd het vruchtvlees fijn. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Klop het limoensap met het rasp, de rode peper, komijn en olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in kwarten. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep de dressing door de vruchten. Laat het fruit zo 10 min. marineren. Snijd de sla in repen en snijd de blaadjes van de koriander grof.
  3. Schep vlak voor het serveren de sla door de fruitsalade en bestrooi met koriander.

Tip:

De smaak van komijn wordt komt nog beter tot z'n recht als de komijn in een droge pan wordt verhit tot de specerij gaat geuren.

Tip:

Exotisch, zoet en fris, dat zijn de smaakkenmerken van deze voorjaarssalade. Heerlijk bij oosters gekruide gerechten of een eenvoudig gegrild stukje vlees.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 185 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 5 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Salade met avocado, mango en aardbeien

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de met avo­ca­do, man­go en aard­bei­en

1
  • ½ rode peper
  • 1 limoen

Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd het vruchtvlees fijn. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.

Tip: Houd je van lekker pittig? Gebruik dan een hele rode peper.

2
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 2 el zonnebloemolie

Klop het limoensap met het rasp, de rode peper, komijn en olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
  • 1 mango
  • 125 g aardbeien

Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in kwarten.

4
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

5
  • 1 krop little gem
  • 15 g koriander

Schep de dressing door de vruchten. Laat het fruit zo 10 min. marineren. Snijd de sla in repen en snijd de blaadjes van de koriander grof.

6

Schep vlak voor het serveren de sla door de fruitsalade en bestrooi met koriander. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.