Ge­gra­ti­neer­de bloem­kool met pa­pri­ka en ui

Dag papje, hallo krokante kaaskorst.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 550 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 10 min. oventijd
(190)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Dag papje, hallo krokante kaaskorst. 4 personen
3 190

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 1.5 liter)
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de ovengrill voor op 220 graden. Schep de puree in de ovenschaal en dek deze af met aluminiumfolie. Verwarm de puree in de oven terwijl deze voorverwarmt. Snijd ondertussen de roosjes van de bloemkool. Kook de bloemkoolroosjes in ruim kokend water 3 minuten. Snipper de ui en snijd de paprika in dunne reepjes. Fruit de ui in de olie goudbruin. Giet de bloemkoolroosjes af, meng ze met de ui en de paprika
  2. Haal de puree uit de oven en verdeel het mengsel met de bloemkoolroosjes over de puree. Klop de kookroom los met de eieren en tweederde van de kaas en schenk dit mengsel over de bloemkoolroosjes, ui en paprika. Strooi de rest van de kaas erover. Schuif de schaal in het midden van de oven onder de grill en laat het gerecht in ca. 10 minuten goudbruin kleuren. Serveer de gegratineerde bloemkoolschotel warm.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 905 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 42-43

Gegratineerde bloemkool met paprika en ui

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gra­ti­neer­de bloem­kool met pa­pri­ka en ui

1
1
  • 800 g aardappelpuree

Verwarm de ovengrill voor op 220 graden. Schep de puree in de ovenschaal en dek deze af met aluminiumfolie. Verwarm de puree in de oven terwijl deze voorverwarmt. Snijd ondertussen de roosjes van de bloemkool.

2
2
  • 1 bloemkool
  • 1 el olie
  • 1 ui
  • 1 rode paprika

Kook de bloemkoolroosjes in ruim kokend water 3 minuten. Snipper de ui en snijd de paprika in dunne reepjes. Fruit de ui in de olie goudbruin. Giet de bloemkoolroosjes af, meng ze met de ui en de paprika

3
3
  • 100 ml kookroom
  • 2 eieren
  • 100 g geraspte kaas

Haal de puree uit de oven en verdeel het mengsel met de bloemkoolroosjes over de puree. Klop de kookroom los met de eieren en de kaas en schenk dit mengsel over de bloemkoolroosjes, ui en paprika.

4
4
  • 50 g geraspte kaas

Strooi de rest van de kaas erover. Schuif de schaal in het midden van de oven onder de grill en laat het gerecht in ca. 10 minuten goudbruin kleuren. Serveer de gegratineerde bloemkoolschotel warm.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.