Fran­se tar­te ta­tin

Zacht zoete appels, onweerstaanbare karamel, geserveerd met een lik crème fraiche. Bon appétit!

  • nagerecht
  • 6 personen
  • 575 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 30 min. wachten
    • 50 min. oventijd
(516)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans nagerecht Zacht zoete appels, onweerstaanbare karamel, geserveerd met een lik crème fraiche. Bon appétit! 6 personen
4 516

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 26 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe 80 g boter (per taart) en alle bloem in een beslagkom en snijd fijn met 2 messen. Voeg een klein deel van de basterdsuiker toe. Schenk er ijskoud water bij. Kneed met de hand snel tot een soepel deeg (voeg wat water toe als het deeg te droog is), maak er een bal van, dek af met vershoudfolie. Laat minimaal 30 min. in de koelkast rusten. Verwarm ondertussen de oven voor op 195 °C.
  2. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in 4 parten. Snijd de rest van de boter in blokjes, doe deze in een steelpan en laat op laag vuur smelten. Strooi de rest van de basterdsuiker erover zodra de boter is gesmolten. Verhit op halfhoog vuur zonder te roeren, tot een bruine karamel ontstaat. Neem de pan van het vuur, schenk de hete karamel voorzichtig in de quichevorm en leg de appels met de bolle kant naar beneden in de karamel.
  3. Rol het deeg uit tot een ronde lap van ca. 28 cm doorsnede en leg deze over de appels. Stop het deeg goed 'in' tussen de appels en de rand, zodat er geen appel meer zichtbaar is. Bak de taart 50 min. in het midden van de oven.
  4. Laat ca. 12 min. afkoelen. Leg een bord omgekeerd op de vorm en keer de vorm om, zodat de taart op het bord ligt. Serveer warm en schep op elk stuk een lepel crème fraîche.
video

Deeg ma­ken

Instructievideo - 01:24 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 23 g
  • natrium 12 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Franse tarte tatin

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fran­se tar­te ta­tin

1
1
  • 80 g boter
  • 150 g bloem

Doe de boter en alle bloem in een beslagkom en snijd fijn met 2 messen.

Deeg maken

Instructievideo

01:24 min.

2
2
  • 15 g basterdsuiker wit
  • 50 ml kraanwater

Voeg basterdsuiker toe. Schenk er ijskoud water bij.

3
3

Kneed met de hand snel tot een soepel deeg (voeg wat water toe als het deeg te droog is), maak er een bal van, dek af met vershoudfolie.

4
4

Laat minimaal 30 min. in de koelkast rusten. Verwarm ondertussen de oven voor op 195 °C.

5
5
  • 4 friszoete en stevige appels

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in 4 parten.

6
6
  • 100 g boter

Snijd de rest van de boter in blokjes, doe deze in een steelpan en laat op laag vuur smelten.

7
7
  • 150 g basterdsuiker wit

Strooi de rest van de basterdsuiker erover zodra de boter is gesmolten.

8
8

Verhit op halfhoog vuur zonder te roeren, tot een bruine karamel ontstaat.

9
9

Neem de pan van het vuur, schenk de hete karamel voorzichtig in de quichevorm en leg de appels met de bolle kant naar beneden in de karamel.

10
10

Rol het deeg uit tot een ronde lap van ca. 28 cm doorsnede en leg deze over de appels.

11
11

Stop het deeg goed 'in' tussen de appels en de rand, zodat er geen appel meer zichtbaar is. Bak de taart 50 min. in het midden van de oven.

12
12

Laat ca. 12 min. afkoelen. Leg een bord omgekeerd op de vorm en keer de vorm om, zodat de taart op het bord ligt.

13
13
  • 200 ml crème fraîche

Serveer warm en schep op elk stuk een lepel crème fraîche.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.