Tar­te ta­tin

  • gebak
  • 4 personen
  • 800 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(181)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans gebak 4 personen
3 181

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage vuurvaste ovenschaal (Ø 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC of op gasovenstand 4. Laat de bladerdeeg ontdooien. Schil de appels, halveer en verwijder het klokhuis. Verdeel de boter in vlokjes over de bodem van de schaal. Strooi de suiker over de boter. Leg de appels met de bolle kant naar beneden erop. Zet de schaal op het vuur en laat de suiker in ca. 10 min. karameliseren (bruin kleuren).
  2. Bestuif het aanrecht met bloem. Leg de deegplakjes op elkaar en rol uit tot een ronde lap. Leg het deeg op de appels, snijd het overhangend deeg weg. Duw het deeg iets naar binnen.
  3. Bak de taart in het midden van oven in ca. 20 min. gaar. Leg een bord op de schaal, keer samen (pas op voor de hete karamel!) en laat de taart op het bord glijden. Serveer warm.

combinatietip:

Lekker met crème fraîche of een bolletje ijs.

video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 800 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 92 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Tarte tatin

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tar­te ta­tin

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC of op gasovenstand 4.

2
2
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 6 appels

Laat de bladerdeeg ontdooien. Schil de appels, halveer en verwijder het klokhuis.

3
3
  • 120 g roomboter
  • 200 g suiker

Verdeel de boter in vlokjes over de bodem van de schaal. Strooi de suiker over de boter. Leg de appels met de bolle kant naar beneden erop.

4
4

Zet de schaal op het vuur en laat de suiker in ca. 10 min. karameliseren (bruin kleuren).

5
5
  • 2 el bloem om te bestuiven

Bestuif het aanrecht met bloem. Leg de deegplakjes op elkaar en rol uit tot een ronde lap.

6
6

Leg het deeg op de appels, snijd het overhangend deeg weg. Duw het deeg iets naar binnen.

7
7

Bak de taart in het midden van oven in ca. 20 min. gaar.

8
8

Leg een bord op de schaal, keer samen (pas op voor de hete karamel!) en laat de taart op het bord glijden. Serveer warm.

combinatietip:

Lekker met crème fraîche of een bolletje ijs.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.