Spaghetti met romige witlof
"Ik lúst geen witlof!" Nou, als je deze spaghetti met romige witlof proeft, wil je niets liever.
590 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
800 g
300 g
160 g
2 el
125 ml
75 g
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2019 nr. 09 - Heerlijke avondjes
2017 nr. 09 - Slim koken
2014 nr. 11 - Homemade
2011 nr. 09 - Smakelijk seizoen
2020 week 49-50 - 2020 week 49-50
Snijd de onderkant van de stronken witlof. Halveer het lof in de lengte, verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in repen van 1 cm.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Snijd ondertussen de ham in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ham 2 min. Voeg het witlof toe en bak 2 min. Schep regelmatig om.
Schenk de slagroom erbij en laat op laag vuur 4 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep het witlofmengsel door de spaghetti. Rasp de kaas erboven en serveer direct.
Spaghetti met romige witlof
Instructievideo - 00:22 min.
Spaghetti met romige witlof
"Ik lúst geen witlof!" Nou, als je deze spaghetti met romige witlof proeft, wil je niets liever.

hoofdgerecht
4 personen
590 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de onderkant van de stronken witlof. Halveer het lof in de lengte, verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in repen van 1 cm.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Snijd ondertussen de ham in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ham 2 min. Voeg het witlof toe en bak 2 min. Schep regelmatig om.
Schenk de slagroom erbij en laat op laag vuur 4 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep het witlofmengsel door de spaghetti. Rasp de kaas erboven en serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
800 g witlof
300 g spaghetti
160 g schouderham
2 el milde olijfolie
125 ml verse slagroom
75 g Pecorino Romano




