Snel­le spa­ghet­ti met ge­hakt­saus en Ita­li­aan­se kaas

Knapperige blokjes courgette geven de pasta een lekkere bite.

(106)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Knapperige blokjes courgette geven de pasta een lekkere bite. 4 personen
3 106

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng voor de pasta een ruime pan water aan de kook. Maak de uien schoon en snipper ze. Was de courgettes, halveer in de lengte en snijd in blokjes van een ½ cm (brunoise).
  2. Verhit de olie in de hapjespan en bak het gehakt in 4 min. rul. Voeg de ui toe en bak 2 min. mee. Voeg de courgette toe en bak 1 min. op hoog vuur. Voeg de kruiden en tomatensaus toe en stoof 10 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Doe ondertussen de spaghetti en wat zout in de pan met kokend water en kook in 8 min. beetgaar.
  4. Rasp ondertussen de kaas. Verdeel de spaghetti over de borden. Schep de gehaktsaus erover en bestrooi met de kaas.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 830 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 79 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 820 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Snelle spaghetti met gehaktsaus en Italiaanse kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le spa­ghet­ti met ge­hakt­saus en Ita­li­aan­se kaas

1
1

Breng voor de pasta een ruime pan water aan de kook.

2
2
  • 2 uien
  • 2 courgettes

Maak de uien schoon en snipper ze. Was de courgettes, halveer in de lengte en snijd in blokjes van een ½ cm (brunoise).

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

3
3
  • 3 el olijfolie
  • 500 g rundergehakt

Verhit de olie in de hapjespan en bak het gehakt in 4 min. rul. Voeg de ui toe en bak 2 min. mee. Voeg de courgette toe en bak 1 min. op hoog vuur.

4
4
  • 6 tl Italiaanse kruiden
  • 690 g passata di pomodoro

Voeg de kruiden en tomatensaus toe en stoof 10 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 300 g spaghetti

Doe ondertussen de spaghetti en wat zout in de pan met kokend water en kook in 8 min. beetgaar.

6
6
  • 50 g Pecorino Romano

Rasp ondertussen de kaas. Verdeel de spaghetti over de borden. Schep de gehaktsaus erover en bestrooi met de kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.