Zuur­kool met ve­ge­ta­ri­sche bal­le­tjes

(39)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 39

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aardappelstamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Kook de zuurkool met het appelsap 20 minuten op laag vuur. Verhit ondertussen 15 g boter in een koekenpan en bak de vegetarische balletjes in 5 minuten rondom bruin. Stamp de aardappelen grof met de pureestamper, verdeel ze over 4 borden en laat de rest van de boter erover smelten. Schep een beetje van het zuurkoolvocht erover en bestrooi met de bieslook. Laat de zuurkool uitlekken en schep deze naast de aardappelen. Verdeel de vegetarische balletjes over de borden en serveer direct.

Tip:

Een beetje mosterd of mierikswortel door de aardappelpuree maakt de puree wat pittiger.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.