Ta­gli­a­tel­le met ci­troen-krui­den­olie en ge­bak­ken zalm

Boodschappen doen en dan nog maar 8 minuten in de keuken? Ideaal!

(222)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Boodschappen doen en dan nog maar 8 minuten in de keuken? Ideaal! 4 personen
3 222

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Meng de citroenrasp met de Italiaanse kruiden (deze hoeven niet ontdooid te worden) en 2 eetlepels olie. Snijd de courgette in blokjes. Knijp het citroensap erboven uit en schep de courgette erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de tomaten in partjes. Meng voor de salade de tomaten met de olie en (zee)zout naar smaak. Snijd de zalm in dunne plakjes. Schenk de laatste olie in een diep bord. Haal de zalmfilet erdoor en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit een koekenpan en bak de zalm aan één kant in 3-4 minuten rosé (keren hoeft niet). Verdeel de pasta over de borden en leg de zalmfilet erbij. Serveer met de tomatensalade.

variatietip:

Als u iets meer tijd hebt, kunt u ook gedroogde tagliatelle gebruiken. Voor 4 personen is 300 g voldoende. Volg de aanwijzingen op de verpakking.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 78 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 140 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Tagliatelle met citroen-kruidenolie en gebakken zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­gli­a­tel­le met ci­troen-krui­den­olie en ge­bak­ken zalm

1
1
  • 500 g verse tagliatelle
  • 1 citroen
  • 2 el Italiaanse mix
  • 2 el olijfolie

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Meng de citroenrasp met de Italiaanse kruiden (deze hoeven niet ontdooid te worden) en 2 eetlepels olie.

2
2
  • 1 courgette
  • 1 el olijfolie
  • 4 tomaten

Snijd de courgette in blokjes. Knijp het citroensap erboven uit en schep de courgette erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de tomaten in partjes. Meng voor de salade de tomaten met de olie en (zee)zout naar smaak.

3
3
  • 1 el olijfolie
  • 300 g zalmfilet

Snijd de zalm in dunne plakjes. Schenk de laatste olie in een diep bord. Haal de zalmfilet erdoor en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit een koekenpan en bak de zalm aan één kant in 3-4 minuten rosé (keren hoeft niet).

4
4

Verdeel de pasta over de borden en leg de zalmfilet erbij. Serveer met de tomatensalade.

variatietip:

Als u iets meer tijd hebt, kunt u ook gedroogde tagliatelle gebruiken. Voor 4 personen is 300 g voldoende. Volg de aanwijzingen op de verpakking.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.