Ta­gli­a­tel­le met zalm in krui­den­room­saus

De truc: roomkaas! Daarmee maak je snel een lekker sausje voor je pasta.

(288)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht De truc: roomkaas! Daarmee maak je snel een lekker sausje voor je pasta. 4 personen
3 288

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking en vang 100 ml kookvocht op.
  2. Snijd de prei, courgette en paprika in reepjes. Verhit in een wok of braadpan de olie en roerbak de prei, paprika en courgette 3 min.
  3. Zorg dat de zalm ontdooid is. Snijd de zalm in stukjes. Schep de stukjes zalm bij het groentemengsel en roerbak tot ze verkleuren en gaar zijn. Schep het kookvocht erbij. Voeg de roomkaas toe en roer dit glad. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Laat de tagliatelle uitlekken. Schep er wat olie door en verdeel over de borden. Schep de zalm in kruidenroomsaus erop.
video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 255 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 18-19

Tagliatelle met zalm in kruidenroomsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­gli­a­tel­le met zalm in krui­den­room­saus

1
1
  • 300 g tagliatelle

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking en vang 100 ml kookvocht op.

2
2
  • 1 prei
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika

Snijd de prei, courgette en paprika in reepjes.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

3
3
  • 2 el olijfolie

Verhit in een wok of braadpan de olie en roerbak de prei, paprika en courgette 3 min.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

4
4
  • 350 g wilde zalmfilets

Zorg dat de zalm ontdooid is. Snijd de zalm in stukjes.

5
5

Schep de stukjes zalm bij het groentemengsel en roerbak tot ze verkleuren en gaar zijn.

6
6

Schep het opgevangen kookvocht erbij.

7
7
  • 150 g roomkaas knoflook & fijne kruiden

Voeg de roomkaas toe en roer dit glad. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Voeg nog wat pastakookwater toe als de saus te dik is.

8
8
  • 1 el olijfolie

Laat de tagliatelle uitlekken. Schep er wat olie door en verdeel over de borden. Schep de zalm in kruidenroomsaus erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.