Snel­le stro­ga­noff met aard­ap­pel­pu­ree

In slechts 10 minuten klaar, en net zo lekker!

(510)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht In slechts 10 minuten klaar, en net zo lekker! 4 personen
3 510

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een hapjespan en bak de vleesreepjes rondom op hoog vuur in 5 min. gaar. Schep het vlees uit de pan.
  2. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Snijd de paprika in reepjes. Bak in het braadvet de paprika en de champignons 3 min. Schep het paprikapoeder en de tomatenpuree door de groenten en bak 1 min.
  3. Breng het water aan de kook. Voeg het kokende water toe en breng al roerend aan de kook. Draai het vuur laag, schep het vlees terug in de pan en roer de room erdoor. Verwarm de stroganoff nog 2 min. zachtjes (zonder te koken), breng op smaak met peper en zout en serveer met de aardappelpuree.

combinatietip:

Stroganoff is ook heerlijk met rijst of stokbrood, serveer er eventueel nog een frisse komkommersalade bij.

combinatietip:

Blus de groenten af door tegelijk met het water 2 el wodka toe te voegen voor een authentiek Russisch smaakaccent.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 950 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Snelle stroganoff met aardappelpuree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le stro­ga­noff met aard­ap­pel­pu­ree

1
1
  • 2 zakjes aardappelpuree

Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Puree maken

Instructievideo

03:22 min.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 500 g magere varkensreepjes

Verhit de olie in een hapjespan en bak de vleesreepjes rondom op hoog vuur in 5 min. gaar. Schep het vlees uit de pan.

3
3
  • 400 g champignons
  • 1 rode paprika

Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Snijd de paprika in reepjes. Bak in het braadvet de paprika en de champignons 3 min.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

4
4
  • 2 tl paprikapoeder
  • 70 g tomatenpuree

Schep het paprikapoeder en de tomatenpuree door de groenten en bak 1 min.

5
5
  • 50 ml kraanwater

Breng het water aan de kook. Voeg het kokende water toe en breng al roerend aan de kook.

6
6
  • 125 ml slagroom

Draai het vuur laag, schep het vlees terug in de pan en roer de room erdoor.

7
7

Verwarm de stroganoff nog 2 min. zachtjes (zonder te koken), breng op smaak met peper en zout en serveer met de aardappelpuree.

combinatietip:

Stroganoff is ook heerlijk met rijst of stokbrood, serveer er eventueel nog een frisse komkommersalade bij.

combinatietip:

Blus de groenten af door tegelijk met het water 2 el wodka toe te voegen voor een authentiek Russisch smaakaccent.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.