Boeuf stro­ga­noff

Toegegeven, dit gerecht kost even tijd, maar dan heb je mals gestoofd rundvlees met heel veel smaak.

(584)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Toegegeven, dit gerecht kost even tijd, maar dan heb je mals gestoofd rundvlees met heel veel smaak. 8 personen
3 584

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de uien, snijd de knoflook fijn, de rode paprika in blokjes en de champignons in partjes.
  2. Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi het met zout en (versgemalen) peper. Verhit 1/3 van de boter in een grote braadpan en bak het vlees mooi bruin. Herhaal dit voor 2 tot 3 porties. Schep het vlees uit de pan en fruit de ui en de knoflook in het bakvet. Voeg de paprika en de champignons toe en bak 5 minuten mee. Doe het vlees terug in de pan en schep het paprikapoeder erdoor. Schenk zo veel water langs de rand van de pan dat het vlees net onder staat. Verkruimel het bouillontablet boven de pan en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en stoof het vlees in 1 tot 2 uur zachtjes gaar.
  3. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Neem de pan van het vuur en breng de stroganoff op smaak met de wodka, de crème fraîche, de peterselie, zout en (versgemalen) peper naar smaak.

variatietip:

Met deze varianten zet u de stroganoff in nog geen halfuur op tafel: vervang de magere runderlappen door runderreepjes naturel, roodbaarsfilet, kip- of kalkoenfilet of tofu.

variatietip:

Feestelijk met kalfsvlees. Neem kalfslappen en reken op een stooftijd van 1 uur. Lekker met geroosterde krieltjes en rucolasalade met zwarte olijven en crema di balsamico, een saus op basis van balsamicoazijn.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Boeuf stroganoff

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boeuf stro­ga­noff

1
1
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 2 rode paprika's
  • 500 g champignons

Snipper de uien, snijd de knoflook fijn, de paprika in blokjes en de champignons in partjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

2
2
  • 1.2 kg magere runderlappen

Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi het met zout en (versgemalen) peper.

3
3
  • 75 g roomboter

Verhit 1/3 van de boter in een grote braadpan en bak het vlees mooi bruin. Herhaal dit voor 2 tot 3 porties. Schep het vlees uit de pan en fruit de ui en de knoflook in het bakvet.

Tip: verhit 25 g boter per portie vlees.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

4
4
  • 2 el paprikapoeder

Voeg de paprika en de champignons toe en bak 5 minuten mee. Doe het vlees terug in de pan en schep het paprikapoeder erdoor.

5
5

Schenk zo veel water langs de rand van de pan dat het vlees net onder staat.

6
6
  • 1 vleesbouillontablet

Verkruimel het bouillontablet boven de pan en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en stoof het vlees in 1 tot 2 uur zachtjes gaar.

7
7
  • 2 el peterselie

Snijd ondertussen de peterselie fijn.

8
8
  • 50 ml wodka
  • 200 ml crème fraîche

Neem de pan van het vuur en breng de stroganoff op smaak met de wodka, de crème fraîche, de peterselie, zout en (versgemalen) peper naar smaak.

variatietip:

Met deze varianten zet u de stroganoff in nog geen halfuur op tafel: vervang de magere runderlappen door runderreepjes naturel, roodbaarsfilet, kip- of kalkoenfilet of tofu.

variatietip:

Feestelijk met kalfsvlees. Neem kalfslappen en reken op een stooftijd van 1 uur. Lekker met geroosterde krieltjes en rucolasalade met zwarte olijven en crema di balsamico, een saus op basis van balsamicoazijn.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.