Hol­land­se maal­tijd­sa­la­de

Warme champignons, knapperige sla: passen perfect bij elkaar.

(292)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Warme champignons, knapperige sla: passen perfect bij elkaar. 4 personen
3 292

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de uien in ringen. Maar de champignons schoon en snijd in kwarten. Snijd de tomaten in parten. Verhit de olie in een wok en roerbak het vlees op hoog vuur in 5 min. goudbruin en gaar.
  2. Voeg de uienringen en champignons toe en roerbak nog 4 min. Roer de tijm en de mosterd erdoor. Neem de wok van het vuur en breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de sla en de tomaat op een schaal. Schep het vlees met de groenten erop. Serveer met het brood.
video

Snij­den

Instructievideo - 02:22 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 915 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Hollandse maaltijdsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hol­land­se maal­tijd­sa­la­de

1
1
  • 2 rode uien
  • 250 g champignons
  • 2 trostomaten

Snijd de uien in ringen. Maar de champignons schoon en snijd in kwarten. Snijd de tomaten in parten.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 400 g magere varkensreepjes

Verhit de olie in een wok en roerbak het vlees op hoog vuur in 5 min. goudbruin en gaar.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

3
3

Voeg de uienringen en champignons toe en roerbak nog 4 min.

4
4
  • 1 tl tijm
  • 2 el mosterd

Roer de tijm en de mosterd erdoor. Neem de wok van het vuur en breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 100 g eikenbladslamelange
  • 1 brood

Leg de sla en de tomaat op een schaal. Schep het vlees met de groenten erop. Serveer met het brood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.