Pi­kan­te groe­ne sa­la­de

Het zoetzure van de granaatappel en het pittige van sambal. Deze salade is absoluut niet saai!

(82)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans bijgerecht Het zoetzure van de granaatappel en het pittige van sambal. Deze salade is absoluut niet saai! 4 personen
3 82

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de granaatappel. Verwijder boven een kom met een theelepel de zaden en vang het sap op. Roer in een kopje de olie, sinaasappelsap, granaatappelsap, zout en sambal tot een dressing. Snijd de sjalot in flinterdunne ringen.
  2. Schil de avocado, halveer en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in schijfjes. Meng de sjalotringen, avocado en sla met de granaatappelpitten en schep de dressing erdoor.
video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 30 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Kookboek: Spanje 2

Pikante groene salade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pi­kan­te groe­ne sa­la­de

1
1
  • 1 granaatappel

Halveer de granaatappel. Verwijder boven een kom met een theelepel de zaden en vang het sap op.

2
2
  • 100 ml olijfolie
  • 1 el sinaasappelsap
  • ½ tl sambal oelek

Roer in een kopje de olie, sinaasappelsap, granaatappelsap, zout en sambal tot een dressing.

3
3
  • 1 sjalot

Snijd de sjalot in flinterdunne ringen.

4
4
  • 1 avocado

Schil de avocado, halveer en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in schijfjes.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

5
5
  • 75 g slamelange

Meng de sjalotringen, avocado en sla met de granaatappelpitten en schep de dressing erdoor.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.