Gar­na­len­cur­ry

(92)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht 4 personen
3 92

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel de garnalen. Verhit 2 el olie in de wok en bak de garnalen op hoog vuur al omscheppend 2 min. Schep ze uit de wok en zet deze terug op het vuur. Verhit de rest van de olie in de wok. Bak de ui met het komijnzaad op middelhoog vuur 5 min. Voeg de paprika, de knoflook en de gember toe en bak nog 5 min. Roer regelmatig. Voeg de cayennepeper toe en bak nog even mee. Voeg de tomaat toe en laat deze in 10 min. op laag vuur zacht worden. Schep de garnalen door de groenten en laat nog 6 min. stoven. Roer de garam massala en de koriander erdoor en breng op smaak met zout.
  2. Lekker erbij: Pittig munt-sjalotmengsel, Korianderchutney, Rijst met amandelen en rozijnen, Gestoofde spinazie met verse kaas, Komkommer-radijsraita en Mango lassi (zie al deze recepten op ah.nl/recepten).

Tip:

Lekker erna: Indiase hangop (zie recept op ah.nl/recepten).

video

Gar­na­len pel­len

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.