Kip tik­ka mas­sa­la

(147)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht 4 personen
3 147

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 3 el olie in een wok en bak de ui in 6 min. goudbruin. Rasp ondertussen de gember en bak samen met de knoflook nog 2 min. mee. Voeg de gemalen koriander, kurkuma, cayennepeper en het paprikapoeder toe en bak 1 min. mee. Doe de tomaten erbij en bak 3 min. Schep 1 el kookyoghurt erbij en roer tot deze door het uienmengsel is opgenomen. Herhaal dit 3 keer. Voeg 300 ml water en zout naar smaak toe. Laat 10 min. zachtjes koken.
  2. Verhit de grillpan. Bestrijk de kip met de rest van de olie en gril in 5 min. gaar. Keer halverwege.
  3. Voeg de rest van de kookyoghurt en de kip toe aan de saus. Verwarm 1 min. en bestrooi met de verse koriander. Lekker met gele rijst en spinazie.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.