Pen­ne met cour­get­te­saus en Ita­li­aan­se krui­den

Pasta die je iedereen kunt voorschotelen, ook de vegetariërs!

(67)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Pasta die je iedereen kunt voorschotelen, ook de vegetariërs! 4 personen
3 67

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af, bewaar een paar eetlepels kookvocht. Verhit de olie in een soep- of sauspan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de courgette en de Italiaanse kruiden toe en bak 2 minuten mee. Voeg 150 ml water toe en breng het geheel aan de kook. Stoof, met de deksel op de pan, 7 minuten op laag vuur en voeg de laatste minuut de zuivelspread toe. Pureer met de staafmixer tot het een gladde saus is en breng op smaak met peper en zout. Meng een beetje van het kookvocht door de saus als de saus te dik is. Schep de pasta door de hete saus en rasp de kaas erover.

Tip:

Hebt u saus over? Verdun deze dan met kruidenbouillon voor een heerlijke courgettesoep.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Penne met courgettesaus en Italiaanse kruiden

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne met cour­get­te­saus en Ita­li­aan­se krui­den

1
1
  • 300 g penne rigate

Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af, bewaar een paar eetlepels kookvocht.

2
2
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 courgette
  • 1 el olijfolie
  • 1 el Italiaanse kruiden

Pel en snijd de ui en knoflook in stukken. Snijd de courgettes doormidden en in plakjes. Verhit de olie in een soep- of sauspan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de courgette en de Italiaanse kruiden toe en bak 2 minuten mee.

3
3
  • 150 ml water
  • 150 g zuivelspread naturel light

Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook. Stoof, met de deksel op de pan, 7 minuten op laag vuur en voeg de laatste minuut de zuivelspread toe.

4
4
  • 1 stukje Parmezaanse kaas

Pureer met de staafmixer tot het een gladde saus is en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng een beetje van het kookvocht door de saus als de saus te dik is. Schep de pasta door de hete saus en rasp de kaas erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.