Pen­ne all'ar­rab­bi­a­ta

(191)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 191

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de knoflook in plakjes. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook en pepertjes op laag vuur tot de knoflook begint te kleuren. Voeg de gepelde tomaten en Italiaanse kruiden toe. Breng op smaak met peper en zout. Breng alles al roerend aan de kook.
  2. Roer de tomatenpuree erdoor en bak die 1 min. mee. Roer de tomaten los, zodat ze zich goed door de saus verdelen. Laat de saus 10-15 min. op laag vuur pruttelen, verwijder eventueel de pepertjes. Giet de pasta af en roer de tomatensaus erdoor. Serveer in diepe borden en druppel er eventueel nog wat olijfolie over.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 82 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Penne all'arrabbiata

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne all'ar­rab­bi­a­ta

1
1
  • 400 g penne rigate

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 3 tenen knoflook

Snijd de knoflook in plakjes.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 3 gedroogde chilipeper

Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook en pepertjes op laag vuur tot de knoflook begint te kleuren.

4
4
  • 400 g gepelde tomaten
  • ½ el gedroogde Italiaanse kruiden

Voeg de gepelde tomaten en Italiaanse kruiden toe. Breng op smaak met peper en zout. Breng alles al roerend aan de kook.

5
5
  • 70 g tomatenpuree

Roer de tomatenpuree erdoor en bak die 1 min. mee.

6
6

Roer de tomaten los, zodat ze zich goed door de saus verdelen. Laat de saus 10-15 min. op laag vuur pruttelen, verwijder eventueel de pepertjes.

7
7

Giet de pasta af en roer de tomatensaus erdoor. Serveer in diepe borden en druppel er eventueel nog wat olijfolie over.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.