Ca­jun krab­bur­ger

(50)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch 4 personen
3 50

Ingrediënten

Keukenspullen
  • broodrooster of grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de korsten van het brood. Laat het brood 10 sec. in water weken en knijp al het vocht eruit.
  2. Doe het brood in een kom.
  3. Knijp de krab uit zodat er bijna geen vocht meer in zit en voeg toe aan het brood.
  4. Voeg de cajunkruiden, ui, knoflook, koriander, surimisticks en mosterd toe. Meng goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Kneed het ei door het mengsel en vorm er vier ballen van. Druk ze plat en maak er burgers van.
  6. Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag. Bak de burgers op middelhoog vuur in 6 min. bruin en gaar. Keer tussentijds.
  7. Halveer ondertussen de beschuitbollen en rooster ze in de broodrooster of gril ze 1-2 min. op een grillpan. Besmeer de binnenkant van de bollen met de cocktailsaus en leg de krabburger ertussen.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 26 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.