Hol­land­se clubs­and­wich

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands lunch 4 personen
3 17

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 Hollandse vlaggetjes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de korsten van de sneetjes brood en rooster het brood in de broodrooster. Verdeel elke maatjesharing in de lengte in 2 filets. Knip de tuinkers van het bed. Roer de mosterd en de tuinkers door de roomkaas. Besmeer de sneetjes brood aan 1 kant dun met de mosterdcrème. Snijd alle sneetjes brood diagonaal door. Beleg de besmeerde brooddriehoekjes met de veldsla en uitjes (uit verpakking maatjesharing) en leg op elke driehoek 1 haringfilet. Leg steeds 2 belegde driehoekjes op elkaar en dek af met een onbesmeerd brooddriehoekje. Druk de stapeltjes iets aan en steek ze vast met een vlaggetje. Zet de clubsandwiches op borden en bestrooi met de rest van de tuinkers.

combinatietip:

Lekker met aardappelchips.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Hollandse clubsandwich

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hol­land­se clubs­and­wich

1
1
  • 6 sneetjes wit casinobrood
  • 4 maatjesharingen

Snijd de korsten van de sneetjes brood en rooster het brood in de broodrooster. Verdeel elke maatjesharing in de lengte in 2 filets.

2
2
  • ½ bakje tuinkers
  • ½ el Zaanse mosterd
  • 50 g verse roomkaas naturel

Knip de tuinkers van het bed. Roer de mosterd en de tuinkers door de roomkaas.

3
3

Besmeer de sneetjes brood aan 1 kant dun met de mosterdcrème. Snijd alle sneetjes brood diagonaal door.

4
4
  • 75 g veldsla met bietjes

Beleg de besmeerde brooddriehoekjes met de veldsla en uitjes (uit verpakking maatjesharing) en leg op elke driehoek 1 haringfilet.

5
5

Leg steeds 2 belegde driehoekjes op elkaar en dek af met een onbesmeerd brooddriehoekje. Druk de stapeltjes iets aan en steek ze vast met een vlaggetje.

6
6
  • ½ bakje tuinkers

Zet de clubsandwiches op borden en bestrooi met de rest van de tuinkers.

combinatietip:

Lekker met aardappelchips.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.