Ri­cot­tasand­wich

Frisse sandwiches met ricotta, surimi, kip en komkommer. Ook lekker als hapje!

(38)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje Frisse sandwiches met ricotta, surimi, kip en komkommer. Ook lekker als hapje! 6 personen
3 38

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de komkommer en snijd deze met een kaasschaaf of dunschiller in de lengte in dunne plakken. Verwijder de zaadlijsten. Bestrooi de komkommerrepen met het zout en bedruppel ze met de azijn. Leg de komkommer in een vergiet, dek het met plasticfolie af en leg iets zwaars erop. Laat de komkommer minstens 30 min. uitlekken. Dep voor gebruik de komkommer droog met keukenpapier. Snijd intussen het blad van de peterselie af.
  2. Roer de ricotta, citroenolie en peterselie door elkaar. Breng vervolgens flink op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de surimi in lange plakken. Snijd de korsten van het brood en besmeer alle sneetjes met het ricottamengsel. Verdeel de komkommerrepen over 1/3 van de sneetjes brood. Leg 1/3 van de sneetjes brood opzij. Beleg vervolgens de overgebleven sneetjes afwisselend met gerookte kip of surimi. Afdekken met de opzij gelegde sneetjes brood. Snijd de sandwiches 2x diagonaal door, tot driehoekjes.

bereidingstip:

De gebruikte olijfolie heeft een krachtig citroenaroma; gebruik er daarom maar een klein beetje van om bijvoorbeeld saladedressings, beetgare groenten of soep een bijzonder smaakaccent te geven.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.070 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Ricottasandwich

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­cot­tasand­wich

1
1
  • 1 komkommer

Schil de komkommer en snijd deze met een kaasschaaf of dunschiller in de lengte in dunne plakken. Verwijder de zaadlijsten.

2
2
  • ½ tl zout
  • 1 el azijn

Bestrooi de komkommerrepen met het zout en bedruppel ze met de azijn. Leg de komkommer in een vergiet, dek het met plasticfolie af en leg iets zwaars erop.

3
3
  • 30 g verse peterselie

Laat de komkommer minstens 30 min. uitlekken. Dep voor gebruik de komkommer droog met keukenpapier. Snijd intussen het blad van de peterselie af.

4
4
  • 250 g ricotta

Roer de ricotta, citroenolie en peterselie door elkaar. Breng vervolgens flink op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 150 g surimisticks
  • 18 sneetjes wit casinobrood

Snijd de surimi in lange plakken. Snijd de korsten van het brood en besmeer de sneetjes met het ricottamengsel.

6
6
  • 1 gerookte kipfiletplakjes
  • 150 g surimisticks

Verdeel de komkommerrepen over 1/3 van de sneetjes brood. Beleg vervolgens 1/3 van de sneetjes afwisselend met gerookte kip of surimi.

7
7

Afdekken met de overgebleven sneetjes brood. Snijd de sandwiches 2x diagonaal door, tot driehoekjes.

bereidingstip:

De gebruikte olijfolie heeft een krachtig citroenaroma; gebruik er daarom maar een klein beetje van om bijvoorbeeld saladedressings, beetgare groenten of soep een bijzonder smaakaccent te geven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.