Room­pud­ding uit Pie­mon­te

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 550 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(105)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht 4 personen
4 105

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 timbaaltjes of soufflévormpjes (inhoud 150 ml)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Week de gelatine 5 min. in ruim koud water. Breng intussen in een steelpan de helft van de slagroom met 50 g suiker aan de kook, laat de suiker al roerend oplossen. Laat 4 min. zachtjes doorkoken.
  2. Knijp de gelatine uit, neem de room van het vuur en los de gelatineblaadjes al roerend op in de hete room. Zet de pan in een bak met koud water en laat het roommengsel afkoelen. Roer af en toe, het mengsel moet dik en vloeibaar blijven.
  3. Klop de rest van de room met de vanillesuiker stijf met een mixer. Spatel het afgekoelde roommengsel er luchtig door.
  4. Schep de room in de soufflévormpjes en laat de roompuddinkjes (panna cotta) afgedekt met vershoudfolie in de koelkast 1-2 uur opstijven.
  5. Meng ondertussen in een schaal het fruit met de rest van de suiker en de balsamicoazijn. Laat de fruitsalade 1 uur rusten.
  6. Haal de vormpjes uit de koelkast, verwijder de vershoudfolie en maak de rand van de panna cotta met een scherp mesje voorzichtig los van de vormpjes. Keer de vormpjes om op een bord. Schep het rode fruit eromheen.

Tip:

U kunt dit gerecht een dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt met vershoudfolie in de koelkast. Serveer op de dag zelf met het rode fruit.

video

Ge­la­ti­ne ver­wer­ken

Instructievideo - 01:12 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 45 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.