Vis op Ve­ne­ti­aan­se wij­ze

Slank vispannetje met zachtgegaarde kabeljauw en witte wijn.

(759)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Slank vispannetje met zachtgegaarde kabeljauw en witte wijn. 4 personen
4 759

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de tomaten kruislings in. Dompel ze 5 sec. in een pan kokend water en spoel ze af onder de koude kraan. Verwijder de velletjes van de tomaten en snijd ze in parten. Verwijder de zaadjes, snijd de rest in blokjes.
  2. Snijd ⅗ van de peterselie fijn. Snipper de ui. Snijd de knoflook en de ansjovisfilets fijn. Verhit de olie in een ruime pan met antiaanbaklaag en fruit de ui, knoflook, ansjovis en de peterselie 5 min.
  3. Bestrooi de kabeljauw met peper en zout en leg de vis in de pan. Voeg het laurierblad toe. Schenk de wijn erbij en laat 3 min. koken, zodat de alcohol kan verdampen. Voeg de tomaten toe en stoof de vis op laag vuur met het deksel schuin op de pan in 12 min. net gaar.
  4. Neem de vis uit de pan en houd hem warm op een bord onder aluminiumfolie. Laat het vocht in de pan op hoog vuur inkoken. Serveer de vis met de saus en bestrooi met de rest van de peterselie.

variatietip:

Weetje! Polenta is maisgriesmeel. Noord-Italianen eten het vaak als bijgerecht. Daarnaast wordt het gebruikt in desserts.

combinatietip:

Lekker met polenta of rijst en een frisse salade.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 575 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Vis op Venetiaanse wijze

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vis op Ve­ne­ti­aan­se wij­ze

1
1
  • 5 trostomaten

Snijd de tomaten kruislings in. Dompel ze 5 sec. in een pan kokend water en spoel ze af onder de koude kraan.

Tomaat ontvellen

Instructievideo

00:50 min.

2
2

Verwijder de velletjes van de tomaten en snijd ze in parten. Verwijder de zaadjes, snijd de rest in blokjes.

3
3
  • 3 el verse peterselie
  • 1 kleine ui

Snijd de peterselie fijn. Snipper de ui.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4
  • 3 tenen knoflook
  • 46 g ansjovisfilets

Snijd de knoflook en de ansjovisfilets fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

5
5
  • 6 el olijfolie

Verhit de olie in een ruime pan met antiaanbaklaag en fruit de ui, knoflook, ansjovis en de peterselie 5 min.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

6
6
  • 600 g kabeljauwfilet

Bestrooi de kabeljauw met peper en zout en leg de vis in de pan.

Hoe moet je vlees en vis bakken?

Instructievideo

02:29 min.

7
7
  • 1 laurierblaadje
  • 50 ml droge witte wijn

Voeg het laurierblad toe. Schenk de wijn erbij en laat 3 min. koken, zodat de alcohol kan verdampen.

8
8

Voeg de tomaten toe en stoof de vis op laag vuur met het deksel schuin op de pan in 12 min. net gaar.

9
9

Neem de vis uit de pan en houd hem warm op een bord onder aluminiumfolie. Laat het vocht in de pan op hoog vuur inkoken.

10
10
  • 2 el verse peterselie

Serveer de vis met de saus en bestrooi met de rest van de peterselie.

variatietip:

Weetje! Polenta is maisgriesmeel. Noord-Italianen eten het vaak als bijgerecht. Daarnaast wordt het gebruikt in desserts.

combinatietip:

Lekker met polenta of rijst en een frisse salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.