Ge­stoof­de pa­pri­ka

(80)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht 4 personen
3 80

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook in dunne plakjes en snijd de ui in dunne parten. Haal de blaadjes van het basilicum. Snijd de paprika in stukken. Snijd de ansjovis fijn.
  2. Verhit de olie in een braadpan en bak de ansjovis, knoflook en ui op laag vuur 10 min. Voeg de paprika toe en bak nog 5 min. Schenk de wijn erbij en laat even koken.
  3. Voeg de tomatenblokjes en laurier toe en stoof de paprika op heel laag vuur met de deksel op de pan 30 min. Neem de deksel van de pan en laat de peperonata, het paprikamengsel, op hoog vuur in 10 min. lichtbruin kleuren. Breng op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met het basilicum.
video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 180 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gestoofde paprika

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­stoof­de pa­pri­ka

1
1
  • 15 g basilicum
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook

Snijd de knoflook in dunne plakjes en snijd de ui in dunne parten. Haal de blaadjes van het basilicum.

2
2
  • 3 rode paprika's
  • 3 ansjovisfilets in olie

Snijd de paprika in stukken. Snijd de ansjovis fijn.

3
3
  • 3 el olijfolie

Verhit de olie in een braadpan en bak de ansjovis, knoflook en ui op laag vuur 10 min.

4
4
  • 50 ml droge witte wijn

Voeg de paprika toe en bak nog 5 min. Schenk de wijn erbij en laat even koken.

5
5
  • 1 laurierblaadje
  • 400 g tomatenblokjes

Voeg de tomatenblokjes en laurier toe en stoof de paprika op heel laag vuur met de deksel op de pan 30 min.

6
6

Neem de deksel van de pan en laat de peperonata, het paprikamengsel, op hoog vuur in 10 min. lichtbruin kleuren.

7
7

Breng op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met het basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.