Turk­se yog­hurt­dip

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 85 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
turks bijgerecht 4 personen
4 26

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schil van citroen raspen en vrucht uitpersen. In schaaltje yoghurt losroeren en citroenrasp, knoflook en munt erdoor roeren. Saus op smaak brengen met citroensap, suiker, zout en peper. Schaaltje afdekken en in koelkast smaken ca. 1 uur laten intrekken. Lekker bij o.a. lamskebabs, mosselspiesjes (recepten zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek) en gegrild pita- of naanbrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 85 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.