2 x Rai­ta (yog­hurt­dip)

Een dip van yoghurt, doperwten en munt. Of toch liever een met gember en ananas? Wij maken deze raita’s het liefst allebei.

(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas bijgerecht Een dip van yoghurt, doperwten en munt. Of toch liever een met gember en ananas? Wij maken deze raita’s het liefst allebei. 4 personen
3 13

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de doperwten in een kom en giet er kokend water over. Laat 10 min. staan. Schil en rasp ondertussen de gember. Snijd de muntblaadjes fijn. Meng de yoghurt met de komijn.
  2. Snijd de ananasstukjes fijn en meng met de helft van het yoghurtmengsel en alle gember. Breng eventueel op smaak met zout.
  3. Prak met een vork de doperwten tot een grove puree en meng met de rest van het yoghurtmengsel en de munt. Breng eventueel op smaak met zout.

combinatietip:

Lekker met biryani. Kijk voor het recept elders op ah.nl/allerhande.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 135 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 17 g
  • natrium 65 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

2 x Raita (yoghurtdip)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

2 x Rai­ta (yog­hurt­dip)

1
  • 150 g doperwten

Doe de doperwten in een kom en giet er kokend water over. Laat 10 min. staan.

2
  • 2 cm verse gember
  • 8 g munt
  • 500 ml Griekse yoghurt (0% vet)
  • 1½ tl gemalen komijn (djinten)

Schil en rasp ondertussen de gember. Snijd de muntblaadjes fijn. Meng de yoghurt met de komijn.

3
  • 250 g verse ananasstukjes

Snijd de ananasstukjes fijn en meng met de helft van het yoghurtmengsel en alle gember. Breng eventueel op smaak met zout.

4

Prak met een vork de doperwten tot een grove puree en meng met de rest van het yoghurtmengsel en de munt. Breng eventueel op smaak met zout.

5

Lekker!

combinatietip:

Lekker met biryani. Kijk voor het recept elders op ah.nl/allerhande.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.