Avo­ca­do-yog­hurt­dip

Romige dip van avocado en kruiden. Lekker bij de borrel!

(49)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Romige dip van avocado en kruiden. Lekker bij de borrel! 1 stuks
3 49

Ingrediënten

1 stuk

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Halveer de avocado, schep het vruchtvlees uit de schil in een kom, voeg het limoensap toe en prak het met een vork goed fijn. Klop met de vork de yoghurt, knoflook, basilicum en naar smaak chilipoeder en zout erdoor. Dek de dip goed af met vershoudfolie en laat de smaken in ca. 1 uur intrekken. Lekker met (tortilla)chips, rauwkost en als topping voor taco's, tortilla's en wraps.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 48 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 65 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Avocado-yoghurtdip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Avo­ca­do-yog­hurt­dip

1
1
  • 1 rijpe avocado
  • 1½ limoensap

Halveer de avocado, schep het vruchtvlees uit de schil in een kom, voeg het limoensap toe en prak het met een vork goed fijn.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 1½ tl chilipoeder
  • 125 ml Griekse yoghurt
  • 3 el verse basilicum

Klop met de vork de yoghurt, knoflook, basilicum en naar smaak chilipoeder en zout erdoor. Dek de dip goed af met vershoudfolie en laat de smaken in ca. 1 uur intrekken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.