Stoe­re groen­te­spie­sen

(86)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 2 personen
3 86

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • spiesen

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de paprika schoon en snijd ieder in 8 stukken. Snijd de courgette in lange plakken en de aubergine in stukken. Klop in een ruime kom de olie met de azijn en het zout door elkaar. Pers de knoflook erboven. Schep de champignons, paprika, courgette, aubergine, tomaten en laurierblaadjes erdoor. Dek de kom af en marineer de groenten ca. 1 uur. Schep af en toe om.
  2. Week de gedroogde tomaten 15 min. in heet water, spoel af en dep droog. Rijg afwisselend de champignons, laurierblaadjes, paprika, courgette, aubergine en gedroogde tomaten op de pennen. Bewaar de spiesen en de achtergebleven marinade tot gebruik in de koelkast.
  3. Bestrijk de spiesen met de marinade en grill in ca. 12 min. gaar en bruin. Draai de spiesen elke 3 min. een kwartslag.

variatietip:

De gedroogde tomaten hebben de functie van spek. Ze geven een pittige smaak en 'bite'. Voor niet-vegetarische versies kunnen ze worden vervangen door ontbijtspek, maar bedenk wel dat het met die tomaten toch wel erg lekker is.

combinatietip:

Lekker met olijvendip (zie recept ah.nl/recepten; Het barbecueboek) en ciabatta.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Stoere groentespiesen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stoe­re groen­te­spie­sen

1
1
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • ½ aubergine

Maak de paprika schoon en snijd ieder in 8 stukken. Snijd de courgette in lange plakken en de aubergine in stukken.

2
2
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 2 el witte balsamicoazijn
  • ½ tl zout
  • 2 tenen knoflook

Klop in een ruime kom de olie met de azijn en het zout door elkaar. Pers de knoflook erboven.

3
3
  • 8 kastanjechampginons
  • 4 tastytomtomaten
  • 8 laurierblaadjes

Schep de champignons, paprika, courgette, aubergine, tomaten en laurierblaadjes erdoor.

4
4

Dek de kom af en marineer de groenten ca. 1 uur. Schep af en toe om.

5
5
  • 8 gedroogde tomaten

Week de gedroogde tomaten 15 min. in heet water, spoel af en dep droog.

6
6

Rijg afwisselend de champignons, laurierblaadjes, paprika, courgette, aubergine en gedroogde tomaten op de pennen.

7
7

Bewaar de spiesen en de achtergebleven marinade tot gebruik in de koelkast.

8
8

Bestrijk de spiesen met de marinade en grill in ca. 12 min. gaar en bruin. Draai de spiesen elke 3 min. een kwartslag.

variatietip:

De gedroogde tomaten hebben de functie van spek. Ze geven een pittige smaak en 'bite'. Voor niet-vegetarische versies kunnen ze worden vervangen door ontbijtspek, maar bedenk wel dat het met die tomaten toch wel erg lekker is.

combinatietip:

Lekker met olijvendip (zie recept ah.nl/recepten; Het barbecueboek) en ciabatta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.