Maal­tijd­sa­la­de met meer­gra­nen­rijst

(194)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
4 194

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat de rijst snel afkoelen door deze in een grote schaal om te scheppen. Roer de mayonaise met wat water tot een vloeibare dressing en breng op smaak met peper en zout.
  2. Snijd de komkommer in halve plakjes en de ui in dunne ringen. Halveer de tomaten en laat de kapucijners uitlekken. Snijd de kaas in reepjes. Schep de rijst in de kom om met de komkommer, tomaten, ui, kapucijners, sla, kaas en dressing. Serveer de salade in borden of kommen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 26-27

Maaltijdsalade met meergranenrijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Maal­tijd­sa­la­de met meer­gra­nen­rijst

1
1
  • 200 g meergranenrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat de rijst snel afkoelen door deze in een grote schaal om te scheppen.

2
2
  • 75 ml mayonaise

Roer de mayonaise met wat water tot een vloeibare dressing en breng op smaak met peper en zout.

3
3
  • 1 komkommer
  • 1 ui
  • 250 g cherrytomaten
  • 400 g jonge kapucijners
  • 150 g belegen boerenkaas

Snijd de komkommer in halve plakjes en de ui in dunne ringen. Halveer de tomaten en laat de kapucijners uitlekken. Snijd de kaas in reepjes.

4
4
  • 100 g eikenbladslamelange

Schep de rijst in de kom om met de komkommer, tomaten, ui, kapucijners, sla, kaas en dressing. Serveer de salade in borden of kommen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.