Ta­gli­a­tel­le met zalm en as­per­ges

(147)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 147

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de zalm ontdooien. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Breng in een pan ruim water aan de kook, voeg de asperges en de sperziebonen toe.
  2. Snijd de zalm in stukjes. Leg een laagje keukenpapier in een ruime zeef, leg daarin de stukjes zalm en hang de zeef boven de groenten in de pan. Leg de deksel op de pan. Kook de groenten in 10 min. net gaar, de zalm stoomt dan ook gaar.
  3. Bereid de saus voor asperges volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de groenten af, meng de zalmstukjes erdoor en breng op smaak met wat peper en zout. Verdeel de tagliatelle over de borden, schep de groenten en de zalmstukjes erop en schep de aspergesaus erover.
video

As­per­ges schil­len

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 345 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 24-25

Tagliatelle met zalm en asperges

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­gli­a­tel­le met zalm en as­per­ges

1
1
  • 250 g tagliatelle
  • 350 g wilde zalmfilets

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de zalm ontdooien.

2
2
  • 500 g witte asperges

Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant.

Asperges schillen

Instructievideo

00:45 min.

3
3
  • 300 g gebroken sperziebonen

Breng in een pan ruim water aan de kook, voeg de asperges en de sperziebonen toe.

Asperges koken

Instructievideo

06:34 min.

4
4

Snijd de zalm in stukjes. Leg een laagje keukenpapier in een ruime zeef, leg daarin de zalm en hang de zeef boven de groenten in de pan.

5
5

Leg de deksel op de pan. Kook de groenten in 10 min. net gaar, de zalm stoomt dan ook gaar.

6
6
  • 1 pakje saus voor asperges

Bereid de saus voor asperges volgens de aanwijzingen op de verpakking.

7
7

Giet de groenten af, meng de zalmstukjes erdoor en breng op smaak met wat peper en zout.

8
8

Verdeel de tagliatelle over de borden, schep de groenten en de zalmstukjes erop en schep de aspergesaus erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.