As­per­ges met zalm en dil­le­bo­ter

(139)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 139

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • braadslee of ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Laat de zalmfilets ontdooien. Schil de aardappelen en snijd in blokjes, kook 10 min. en giet af. Snipper de ui grof. Voeg de ui en olie toe. Breng op smaak met peper en zout. Roer door. Vet de braadslee of ovenschaal in en schep de aardappelen met de ui erin. Schuif in het midden van de oven en bak ca. 25 min.
  2. Wrijf de zalmfilets in met peper en zout en bestrijk met de olie. Schep na 15 min. de aardappelblokjes om en leg de zalmfilets bij de aardappelen met uien in de braadslee of ovenschaal.
  3. Schil ondertussen de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Snijd doormidden en halveer de halve asperges in de lengte. Kook in 8 min. beetgaar.
  4. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur en voeg de dilletopjes toe. Verdeel de aardappelen en de asperges over borden. Leg op elk bord een zalmfilet ernaast en schep de dilleboter erover.

bereidingstip:

* De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kun je de exacte temperatuur bepalen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 16-17

Asperges met zalm en dilleboter

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

As­per­ges met zalm en dil­le­bo­ter

1
1

Verwarm de oven voor op 225 °C.

2
2
  • 4 zalmfilet
  • 1 kg aardappelen
  • 2 uien

Laat de zalmfilets ontdooien. Schil de aardappelen en snijd in blokjes, kook 10 min. en giet af. Snipper de ui grof.

3
3
  • 1 el olie

Voeg de ui en olie toe. Breng op smaak met peper en zout. Roer door.

4
4
  • 2 el olie

Vet de braadslee of ovenschaal in en schep de aardappelen met de ui erin.

5
5
  • 1 el olie

Schuif in het midden van de oven en bak ca. 25 min. Wrijf de zalmfilets in met peper en zout en bestrijk met de olie.

6
6

Schep na 15 min. de aardappelblokjes om en leg de zalmfilets bij de aardappelen met uien in de braadslee of ovenschaal.

7
7
  • 500 g witte asperges

Schil ondertussen de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant.

8
8

Snijd doormidden en halveer de halve asperges in de lengte. Kook in 8 min. beetgaar.

9
9
  • 40 g roomboter
  • 2 el gedroogde dille topjes

Smelt de boter in een steelpan op laag vuur en voeg de dilletopjes toe.

10
10

Verdeel de aardappelen en de asperges over borden. Leg op elk bord een zalmfilet ernaast en schep de dilleboter erover.

bereidingstip:

* De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kun je de exacte temperatuur bepalen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.