Pin­da­saus

(60)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch bijgerecht 4 personen
3 60

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Verhit de olie in een steelpannetje met dikke bodem en fruit de sjalot, knoflook en gember 2 min. Voeg de pindakaas en kokosmelk toe en verwarm het geheel al roerend tot vlak onder het kookpunt. Blijf roeren tot de saus dikker wordt.
  2. Roer dan de ketjap, komijn en sambal erdoor en neem de pan van het vuur. Houd de saus warm op de rand van de barbecue of boven een theelichtje. Snijd de koriander grof en bestrooi de saus ermee vlak voor het serveren.

bereidingstip:

Is de saus te dik geworden, voeg dan een klein scheutje water of extra kokosmelk toe.

combinatietip:

Onmisbaar bij Indonesische satés, maar ook lekker bij gegrilde karbonade, groosterde kippenpootjes of als dip voor repen komkommer of bleekselderij.

video

Pin­da­saus ma­ken

Instructievideo - 00:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Variatie op het vuur

Pindasaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pin­da­saus

1
1
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 3 cm verse gemberwortel

Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn.

2
2
  • 1 el olie

Verhit de olie in een steelpannetje met dikke bodem en fruit de sjalot, knoflook en gember 2 min.

3
3
  • 4 el pindakaas met stukjes noot
  • 200 ml kokosmelk

Voeg de pindakaas en kokosmelk toe en verwarm het geheel al roerend tot vlak onder het kookpunt.

4
4
  • 2 el ketjap manis
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 2 tl sambal

Blijf roeren tot de saus dikker wordt. Roer dan de ketjap, komijn en sambal erdoor en neem de pan van het vuur.

5
5
  • 1 el verse koriander

Houd de saus warm op de rand van de barbecue of boven een theelichtje. Snijd de koriander grof en bestrooi de saus ermee vlak voor het serveren.

bereidingstip:

Is de saus te dik geworden, voeg dan een klein scheutje water of extra kokosmelk toe.

combinatietip:

Onmisbaar bij Indonesische satés, maar ook lekker bij gegrilde karbonade, groosterde kippenpootjes of als dip voor repen komkommer of bleekselderij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.