Cous­cous­sa­la­de met avo­ca­do en to­maat

Door couscous te combineren met verse groenten maak je heel makkelijk een frisse salade.

(532)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht Door couscous te combineren met verse groenten maak je heel makkelijk een frisse salade. 4 personen
3 532

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de couscous los met een vork en laat tot lauw afkoelen.
  2. Rooster ondertussen in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin. Schep ze in een schaaltje. Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringen en scheur de rucola in grove stukken. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes.
  3. Meng de olie, pijnboompitten, tomaat, avocado, bosui en rucola door de couscous. Breng de salade op smaak met sap van de citroen, zout en peper.

bereidingstip:

Deze salade is het allerlekkerst als je de smaken een uurtje kunt laten intrekken. Avocado verkleurt echter snel, dus meng de blokjes avocado dan pas vlak voor het serveren erdoor.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 15 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Variatie op het vuur

Couscoussalade met avocado en tomaat

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous­sa­la­de met avo­ca­do en to­maat

1
1
  • 250 g couscous

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de couscous los met een vork en laat tot lauw afkoelen.

2
2
  • 3 el pijnboompitten

Rooster ondertussen in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin. Schep ze in een schaaltje.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

3
3
  • 4 tomaten

Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

4
4
  • 3 bosuitjes
  • 75 g rucola

Snijd de bosuitjes in dunne ringen en scheur de rucola in grove stukken.

5
5
  • 1 avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

6
6
  • 4 el olijfolie
  • 1 citroen

Meng de olie, pijnboompitten, tomaat, avocado, bosui en rucola door de couscous. Breng de salade op smaak met sap van de citroen, zout en peper.

bereidingstip:

Deze salade is het allerlekkerst als je de smaken een uurtje kunt laten intrekken. Avocado verkleurt echter snel, dus meng de blokjes avocado dan pas vlak voor het serveren erdoor.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.