In­do­ne­si­sche sa­té met cas­hew­no­ten­saus

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 295 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht 4 personen
3 22

Ingrediënten

Keukenspullen
  • satéstokjes
  • barbecue
  • eventueel grilltopper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de varkensfiletlapjes in blokjes van 2 cm. Roer in een schaal de helft van de ketjap met de knoflook, de gemberwortel en de helft van het citroensap door elkaar. Schep het vlees erdoor en laat afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren. Laat het vlees bijtijds op kamertemperatuur komen. Roer in een schaaltje de rest van de ketjap met de rest van het citroensap, de sambal, de bosui en de cashewnoten door elkaar. Zet het sausje afgedekt weg.
  2. Neem de blokjes vlees uit de marinade en rijg ze aan 6-8 (geweekte) stokjes. Bestrijk de satés met olie. Gril ze op een ingevet rooster of grilltopper in 3-4 minuten per kant gaar. Leg de satés op een schaal en serveer ze met het cashewnotensausje erover gedruppeld. Lekker met kroepoek.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Variatie op het vuur

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.