Sa­té

(113)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht 4 personen
3 113

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 8 satéstokjes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de varkenshaas in blokjes van 1 cm. Pers de helft van de gember en de helft van de knoflook boven de varkenshaasblokjes. Schep het vlees om met ⅓ van de ketjap en de helft van de olie en laat het 15 min. marineren. Snipper de ui.
  2. Verhit de rest van de olie in een pannetje met een dikke bodem en fruit hierin de ui goudgeel. Pers de rest van de gember en knoflook boven de ui en roer de pindakaas erdoor. Schenk de rest van de ketjap en de kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de satésaus op laag vuur 10 min. zacht koken en breng op smaak met de sambal en eventueel zout.
  3. Rijg de blokjes vlees aan de stokjes. Verhit de grillpan en gril hierop de satéstokjes in 7-8 min. gaar en bruin, draai regelmatig. Serveer de satéstokjes met de satésaus.

bereidingstip:

Week de satéstokjes minstens een half uur in water voor gebruik, dan verbranden ze niet tijdens het grillen.

combinatietip:

Lekker met witte rijst, kroepoek en komkommersalade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 48 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Saté

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­té

1
1
  • 600 g varkenshaas
  • ½ cm verse gember
  • 1 teen knoflook

Snijd de varkenshaas in blokjes van 1 cm. Pers de gember en de knoflook boven de varkenshaasblokjes.

2
2
  • 2 el ketjap manis
  • 1 el zonnebloemolie

Schep het vlees om met de ketjap en de olie en laat het 15 min. marineren.

3
3
  • 1 ui
  • 1 el zonnebloemolie

Snipper de ui. Verhit de olie in een pannetje met een dikke bodem en fruit hierin de ui goudgeel.

4
4
  • ½ cm verse gember
  • 1 teen knoflook
  • 200 g pindakaas

Pers de gember en knoflook boven de ui en roer de pindakaas erdoor.

5
5
  • 4 el ketjap manis
  • 100 g kokosmelk

Schenk de de ketjap en de kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook.

6
6
  • 1 el sambal oelek

Laat de satésaus op laag vuur 10 min. zacht koken en breng op smaak met de sambal en eventueel zout.

Tip: Is de saus te dik? Leng 'm dan aan met kokend water.

7
7

Rijg de blokjes vlees aan de stokjes. Verhit de grillpan en gril hierop de satéstokjes in 7-8 min. gaar en bruin, draai regelmatig.

8
8

Serveer de satéstokjes met de satésaus.

bereidingstip:

Week de satéstokjes minstens een half uur in water voor gebruik, dan verbranden ze niet tijdens het grillen.

combinatietip:

Lekker met witte rijst, kroepoek en komkommersalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.