Kip­drum­sticks met ci­troen-pe­per­may­o­nai­se

  • borrelhapje
  • 4 personen
  • 380 kcal voedingswaarden
    • 5 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje 4 personen
3 15

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wrijf de kipdrumsticks in met olie en bestrooi met het paprikapoeder, zout en peper. Verwarm de oven voor op 175 °C. Leg de drumsticks op bakpapier in de oven en bak in 30 minuten gaar. Laat ze afkoelen en bewaar in een gesloten bakje in de koelkast. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng de citroenrasp door de mayonaise en verdun met 2-3 eetlepels citroensap. Breng op smaak met versgemalen 4-seizoenen-peper. Schep de citroenmayonaise in een (jam)potje met deksel en bewaar in de koelkast. meenemen: neem de kipdrumsticks en citroenmayonaise apart mee.

Tip:

Wikkel de uiteinden van de drumsticks in aluminiumfolie en doe ze met de uiteinden naar boven in een meeneembakje. Zo kunt u ze er eenvoudig uitpakken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.