Kip­drum­sticks met ko­mijn en ci­troen

Als je van pit houdt. Met rode peper, komijn en rozemarijn.

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Als je van pit houdt. Met rode peper, komijn en rozemarijn. 12 personen
3 19

Ingrediënten

12 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (30 x 40 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de rode peper fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht. Pers de helft uit. Meng het sap, rasp, de komijn, rode peper, rozemarijn, olie en honing in een kom.
  2. Zorg dat de kipdrumsticks op kamertemperatuur zijn. Leg de drumsticks in de ovenschaal. Schep om met de marinade en bestrooi met zout. Bak ca. 50 min. in het midden van de oven. Schep elke 15 min. om.
  3. Neem de kip uit de schaal en houd warm onder aluminiumfolie. Schenk het achtergebleven vocht in een steelpan en laat 5 min. inkoken. Serveer als saus bij de kip.

variatietip:

In plaats van 1 rode peper kun je ook 2 tl AH Excellent Kruidengemak rode peper (tube 75 g) gebruiken.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 158 mg
  • vezels 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Kipdrumsticks met komijn en citroen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­drum­sticks met ko­mijn en ci­troen

1
1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2
2
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de rode peper fijn.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

3
3
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht. Pers de helft uit.

4
4
  • 2 tl gemalen komijn (djinten)
  • 2 tl gebroken rozemarijn
  • 4 el koolzaadolie
  • 2 el honing

Meng het sap, rasp, de komijn, rode peper, rozemarijn, olie en honing in een kom.

5
5
  • 1½ kg kipdrumsticks

Zorg dat de kipdrumsticks op kamertemperatuur zijn. Leg de drumsticks in de ovenschaal. Schep om met de marinade en bestrooi met zout.

6
6

Bak ca. 50 min. in het midden van de oven. Schep elke 15 min. om.

7
7

Neem de kip uit de schaal en houd warm onder aluminiumfolie.

8
8

Schenk het achtergebleven vocht in een steelpan en laat 5 min. inkoken. Serveer als saus bij de kip.

variatietip:

In plaats van 1 rode peper kun je ook 2 tl AH Excellent Kruidengemak rode peper (tube 75 g) gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.