Mos­se­len en mie in oes­ter­saus

(43)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 43

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok met deksel

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar bij het afgieten 100 ml van het kookvocht.
  2. Verhit intussen 2 eetlepels van de olie in een wok en roerbak hierin de champignons 5 minuten, laat vrijkomend vocht verdampen. Voeg de rest van de olie toe, schep de groente en de knoflook erbij en roerbak op hoog vuur 4 minuten. Schep de mosselen erdoor, voeg de oestersaus en het achtergehouden kookwater van de mienestjes toe en breng het al roerend aan de kook. Dek de wok af en stoof het gerecht 3-4 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Schep de mie en de taugé door het mossel-groente-mengsel. Serveer in 4 diepe borden of kommen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 18-19

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.