Sper­zie­bo­nen­sa­la­de met to­maat­jes

(134)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 134

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Halveer de bonen en kook in 8 min. beetgaar. Spoel af in een vergiet en laat uitlekken. Snijd de ui in flinterdunne ringen en meng deze met de azijn. Laat dit 10 min. staan.
  2. Halveer de cherrytomaten en schep de tomaten met de sperziebonen en de olijfolie door het uimengsel. Breng op smaak met zwarte peper en zout.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Sperziebonensalade met tomaatjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sper­zie­bo­nen­sa­la­de met to­maat­jes

1
1
  • 400 g sperziebonen

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Halveer de bonen en kook in 8 min. beetgaar. Spoel af in een vergiet en laat uitlekken.

2
2
  • 1 rode ui
  • 1 el azijn

Snijd de ui in flinterdunne ringen en meng deze met de azijn. Laat dit 10 min. staan.

3
3
  • 250 g cherrytomaten
  • 4 el olijfolie extra vierge

Halveer de cherrytomaten en schep de tomaten met de sperziebonen en de olijfolie door het uimengsel. Breng op smaak met zwarte peper en zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.