Boon­tjes­sa­la­de

(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht 15 personen
3 25

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de sperziebonen in een ruime pan water met zout 3-4 minuten (ze moeten nog knapperig zijn). Giet de bonen af, laat ze uitlekken en dep ze goed droog. Bewaar ze tot verder gebruik afgedekt in de koelkast. Verhit de olijfolie in een grote wok. Roerbak hierin de ui lichtbruin, voeg de boontjes en de knoflook toe en bak nog 1-2 minuten. Haal de boontjes uit de pan, breng op smaak met citroenolie, zout, peper en de olijven.

Tip:

Snijd alleen het harde stukje van de sperzieboon en laat het sierlijke topje zitten: ziet er prachtig uit, smaakt even lekker en het vermindert het dopwerk met de helft!

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 85 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 7 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.