Ru­co­la­s­ala­de met bo­nen en ei

Vegetarische maaltijdsalade met een lichtpittige mosterddressing.

(111)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Vegetarische maaltijdsalade met een lichtpittige mosterddressing. 4 personen
3 111

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de limabonen uitlekken en snijd de uien in dunne ringen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten. Kook in 8 min. beetgaar. Spoel af onder koud stromend water en laat afkoelen.
  2. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Klop een dressing van de olie, azijn en mosterd. Schenk over de sperziebonen en meng de ui, bonen en rucola erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de eieren in de lengte in parten en verdeel over de salade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 370 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Rucolasalade met bonen en ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ru­co­la­s­ala­de met bo­nen en ei

1
  • 800 g limabonen
  • 2 rode uien

Laat de limabonen uitlekken en snijd de uien in dunne ringen.

2
  • 350 g sperziebonen

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten. Kook in 8 min. beetgaar. Spoel af onder koud stromend water en laat afkoelen.

3
  • 4 eieren

Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.

4
  • 5 el olijfolie extra vierge
  • 1 el azijn
  • 1 el fijne mosterd
  • 75 g rucola

Klop een dressing van de olie, azijn en mosterd. Schenk over de sperziebonen en meng de ui, bonen en rucola erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Snijd de eieren in de lengte in parten en verdeel over de salade. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.