Lin­zen­sa­la­de met broc­co­li en ei

Dit slanke hoofdgerecht is perfect voor een dagje zonder vlees: met linzen en een friszure dressing.

(124)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Dit slanke hoofdgerecht is perfect voor een dagje zonder vlees: met linzen en een friszure dressing. 4 personen
3 124

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de tenen knoflook. Snijd de broccoli in roosjes en de ui in dunne ringen. Breng de linzen in ruim water met de knoflook aan de kook. Zet de deksel op de pan en draai het vuur laag. Kook de linzen in 20 min. beetgaar.
  2. Kook ondertussen de eieren hard in 8 min. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in parten. Kook de broccoli in 4 min. beetgaar en giet af. Klop een dressing van de olie, azijn en mosterd. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Giet de linzen af, verwijder de knoflook en schenk de dressing over de warme linzen. Voeg de broccoli en ui toe en schep om. Verdeel de partjes ei over de salade.

Tip:

Voeg geen zout toe bij het koken van gedroogde peulvruchten, anders wordt het velletje taai.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 110 mg
  • vezels 17 g
Tags
Ook te zien in

Linzensalade met broccoli en ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lin­zen­sa­la­de met broc­co­li en ei

1
  • 2 tenen knoflook
  • 500 g broccoli
  • 1 rode ui

Halveer de tenen knoflook. Snijd de broccoli in roosjes en de ui in dunne ringen.

2
  • 275 g blonde linzen

Breng de linzen in ruim water met de knoflook aan de kook. Zet de deksel op de pan en draai het vuur laag. Kook de linzen in 20 min. beetgaar.

Tip: Voeg geen zout toe bij het koken van gedroogde peulvruchten, anders wordt het velletje taai.

3
  • 4 eieren

Kook ondertussen de eieren hard in 8 min. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in parten.

4
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1 el rodewijnazijn
  • 2 tl mosterd

Kook de broccoli in 4 min. beetgaar en giet af. Klop een dressing van de olie, azijn en mosterd. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Giet de linzen af, verwijder de knoflook en schenk de dressing over de warme linzen. Voeg de broccoli en ui toe en schep om.

6

Verdeel de partjes ei over de salade. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.