Griek­se aard­ap­pel­scho­tel

Met een ovenschotel kun je alle kanten op. Maak 'm bijvoorbeeld eens op z'n Grieks met aubergine.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 675 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(172)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
grieks hoofdgerecht Met een ovenschotel kun je alle kanten op. Maak 'm bijvoorbeeld eens op z'n Grieks met aubergine. 4 personen
3 172

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (2l)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snipper de ui. Snijd de aubergine in blokjes en de paprika in reepjes. Schep de aubergineblokjes in een vergiet om met het zout en laat ze 10 min. staan. Spoel de blokjes af onder de kraan en dep ze droog met keukenpapier.
  3. Roerbak de aubergine en 2/3 van de olijfolie met de paprika en de helft van de gesnipperde ui 5 min. op hoog vuur en schep ze in de ovenschaal. Bak het gehakt in de rest van de olijfolie rul, voeg de tweede gesnipperde ui, de peper en eventueel zout naar smaak toe en roerbak nog ca. 3 minuten.
  4. Schenk de Aardappel Anders in een maatkan, schenk de melk in de pot, schud de inhoud met de deksel erop los en roer dit bij de saus in de maatkan. Schep de gehaktsaus op de groenten in de ovenschaal, verdeel de krieltjes erover en schenk gelijkmatig de Aardappel Anders erop.
  5. Zet de schotel 45 min. in de oven.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 725 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 16-17

Griekse aardappelschotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Griek­se aard­ap­pel­scho­tel

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 2 uien
  • 1 aubergine
  • 500 g paprika groen/rood/geel

Snipper de ui. Snijd de aubergine in blokjes en de paprika in reepjes.

3
3

Schep de aubergineblokjes in een vergiet om met het zout en laat ze 10 min. staan.

4
4

Spoel de blokjes af onder de kraan en dep ze droog met keukenpapier.

5
5
  • 2 el olijfolie

Roerbak de aubergine en olijfolie met de paprika en de helft van de gesnipperde ui 5 min. op hoog vuur en schep ze in de ovenschaal.

6
6
  • 1 el olijfolie
  • 300 g rundergehakt

Bak het gehakt in de rest van de olijfolie rul, voeg de tweede gesnipperde ui, de peper en eventueel zout naar smaak toe en roerbak nog ca. 3 minuten.

7
7
  • 390 ml Aardappel Anders bacon ui
  • 100 ml melk

Schenk de Aardappel Anders in een maatkan, schenk de melk in de pot, schud de inhoud met de deksel erop los en roer dit bij de saus in de maatkan.

8
8
  • 900 g kleine krieltjes

Schep de gehaktsaus op de groenten in de ovenschaal, verdeel de krieltjes erover en schenk gelijkmatig de Aardappel Anders erop.

9
9

Zet de schotel 45 min. in de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.