Kip kor­ma

De Griekse yoghurt maakt deze kip korma lekker fris.

(368)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht De Griekse yoghurt maakt deze kip korma lekker fris. 4 personen
3 368

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kip in gelijke stukjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn.
  2. Meng de kip, rode peper, knoflook, gember en garam masala door de yoghurt en marineer minstens 4 uur afgedekt in de koelkast. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  3. Laat het kipmengsel op kamertemperatuur komen. Doe het kipmengsel met de kokosmelk en de helft van de amandelen in een hapjespan en laat op laag vuur 15 min. zachtjes koken met de deksel op de pan.
  4. Neem de deksel van de pan en laat het vocht op laag vuur 5 min. inkoken. Snijd ondertussen de koriander grof. Bestrooi de kip korma met de koriander en de rest van het amandelschaafsel.

combinatietip:

Lekker met rijst of naanbrood en geraspte wortel.

Tip:

Je kunt de kip korma maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar hem afgekoeld en afgedekt in de koelkast. Opwarmen: 10 à 15 minuten op laag vuur (af en toe roeren). Strooi vlak voor het serveren de amandelen en de koriander erover.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Kip korma

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip kor­ma

1
  • 400 g kipfilet

Snijd de kip in gelijke stukjes.

2
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn.

3
  • 2 tenen knoflook
  • 1 cm verse gember

Snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn.

4
  • 2 tl garam masala
  • 250 ml yoghurt Griekse stijl

Meng de kip, rode peper, knoflook, gember en garam masala door de yoghurt en marineer minstens 4 uur afgedekt in de koelkast.

5
  • 55 g amandelschaafsel

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

6

Laat het kipmengsel op kamertemperatuur komen.

7
  • 200 ml kokosmelk

Doe het kipmengsel met de kokosmelk en de helft van de amandelen in een hapjespan en laat op laag vuur 15 min. zachtjes koken met de deksel op de pan.

8
  • 15 g verse koriander

Neem de deksel van de pan en laat het vocht op laag vuur 5 min. inkoken. Snijd ondertussen de koriander grof.

9

Bestrooi de kip korma met de koriander en de rest van het amandelschaafsel. Lekker!

combinatietip:

Lekker met rijst of naanbrood en geraspte wortel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.