In­di­a­se kip­spies met spi­cy pi­la­vrijst

Malse kipdijfilet aan een stokje met gekruide rijst en spinazie.

(48)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Malse kipdijfilet aan een stokje met gekruide rijst en spinazie. 4 personen
3 48

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • 8 satéprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kip in blokjes en rijg aan de satéprikkers. Snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember.
  2. Meng voor de marinade de knoflook, ⅔ van de gember, de chilipoeder, 2 tl garam masala en de yoghurt. Verdeel de marinade over de kip, deze moet rondom bedekt zijn. Dek af en laat minimaal 2 uur in de koelkast marineren.
  3. Verhit 1 el olie in een pan. Voeg de rijst en de rest van de gember en garam masala toe en roerbak 1 min. Voeg het kokende water toe en roer door. Draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan in 15 min. gaar koken.
  4. Verhit ondertussen 1 el olie in een koekenpan en roerbak de spinazie in delen 3 min. Schep uit de pan en laat uitlekken in een vergiet. Verhit ondertussen de rest van de olie in de koekenpan. Neem de kipspiesen uit de marinade. Bewaar de marinade. Bak de spiesen in 6 min. op hoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Houd afgedekt warm.
  5. Veeg de koekenpan schoon en verhit 20 g boter. Bak de tomatenblokjes 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de marinade toe en breng al roerend aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg in delen al roerend de rest van de boter en de slagroom toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Schep de spinazie door de rijst en serveer met de kipspiesen en de saus.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 3 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Indiase kipspies met spicy pilavrijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­a­se kip­spies met spi­cy pi­la­vrijst

1
  • 300 g kipdijfilet

Snijd de kip in blokjes en rijg aan de satéprikkers.

2
  • 1 teen knoflook
  • 3 cm gember

Snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember.

3
  • 1 tl chilipoeder
  • 2 tl garam masala
  • 150 ml Griekse yoghurt (5% vet)

Meng voor de marinade de knoflook, ⅔ van de gember, de chilipoeder, de garam masala en de yoghurt.

4

Verdeel de marinade over de kip, deze moet rondom bedekt zijn. Dek af en laat minimaal 2 uur in de koelkast marineren.

5
  • 1 el arachideolie
  • 300 g basmatirijst
  • ½ tl garam masala

Verhit de olie in een pan. Voeg de rijst en de rest van de gember en garam masala toe en roerbak 1 min.

6
  • 550 ml kokend water

Voeg het kokende water toe en roer door. Draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan in 15 min. gaar koken.

7
  • 1 el arachideolie
  • 300 g spinazie

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en roerbak de spinazie in delen 3 min. Schep uit de pan en laat uitlekken in een vergiet.

8
  • 2 el arachideolie

Verhit ondertussen de rest van de olie in de koekenpan. Neem de kipspiesen uit de marinade. Bewaar de marinade.

9

Bak de spiesen in 6 min. op hoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Houd afgedekt warm.

10
  • 20 g boter
  • 400 g tomatenblokjes

Veeg de koekenpan schoon en verhit de boter. Bak de tomatenblokjes 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de marinade toe en breng al roerend aan de kook.

11
  • 40 g boter
  • 2 el slagroom

Neem de pan van het vuur en voeg in delen al roerend de rest van de boter en de slagroom toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

12

Schep de spinazie door de rijst en serveer met de kipspiesen en de saus. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.